Lieve jij,

Ik stel me graag aan je voor: ik ben Véronique Heijs, 49 jaar en een trotse (bonus)moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 10 tot 21 jaar. Ik ben in de zomer van 2021 verhuisd van Heerde naar het prachtige buitengebied van Schijndel waar ik in een hoeve woon met mijn man Bas. 

 

Sinds 1999 ben ik afgestudeerd aan de verloskunde academie te Amsterdam en ik zit inmiddels al meer dan 22 jaar in het prachtige vak van verloskundige. De meeste jaren in eerstelijnspraktijken, waaronder in Waterland Oost (Volendam/Edam) en in Hillegom.  Ik werk  nu 2-3 dagen per week  als klinisch verloskundige in een regionaal ziekenhuis. Daarnaast werk ik 2 dagen per week  als coach. Eigenlijk is het een logisch verlengstuk van mijn vak als verloskundige, waarin coachen ook een voorname rol is. 

In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, schilderen, het maken van tiffany (glas) objecten en, als ik tijd heb,  lees ik graag een boek.  Ook ben ik gek op dieren. Op ons erf lopen katten, kippen en een parelhoen. In mijn glas-atelier geef ik creatieve workshops, bijvoorbeeld rondom rouw- en verlies. Ik volg regelmatig scholingen en trainingen. Ik heb altijd het verlangen om het maximale uit mezelf te halen en te blijven groeien als mens.

Ik heb in 2016 een driejarige coaching opleiding aan de Pulsar Academie afgerond.  Daarna heb ik een opleiding tot eclectisch coach gevolgd bij Amethist Developing People in Amersfoort. Hiermee ben ik breed inzetbaar als coach; immers ieder mens is anders en elk probleem heeft een eigen aanpak. 

In 2021 heb ik bij Novavita, in het gedachtegoed van Diana Koster, mijn diploma tot bevallingverwerkingsspecialist behaald. Bij Buro Nazorg te Zwolle volg ik nog een opleiding tot rouw-en verliesbegeleider. 

 

 Life-coach, persoonlijke groei en onwikkeling

Ik werk vanuit het eclectisch coachingsmodel. Eclectisch betekent: van alle coachingsmethoden het beste. Praktische coachingsinstrumenten zorgen ervoor dat ik met de juiste aanpak jou je eigen antwoorden laat vinden. Je komt bij mij met een zorgvraag: wat werkt er nu niet in je leven? Daarmee gaan we aan de slag.
Ik werk vanuit het Zijns-model. Hierin ga ik ervan uit dat elk mens puur en goed geboren wordt. Terwijl je opgroeit maak je van alles mee: mooie en minder mooie ervaringen. Je leert om je aan te passen, creëert je leefregels en je normen en je waarden: laat ik het bouwstenen noemen. Sommige dienen je, sommige werken tegen je. Zie het voor je als een bouwconstructie van legostenen.  Als er teveel stenen uit de constructie hangen dan wordt het een wankel geheel. Soms zelfs zo wankel dat het omvalt. Hoewel we tijdens coaching in het hier en nu en naar de toekomst toe werken, is het soms nodig om soms terug te kijken naar sommige bouwstenen. Samen bouwen we een veilige, stevige constructie. Bijvoorbeeld als er normen en waarden zijn die wringen, dan vervangen we die.

Verder kun je bij mij terecht met thema's zoals: gevoelens van minderwaardigheid, angst, eenzaamheid, depressie, matheid, onzekerheid, aanhoudende frustraties, (onverwerkt) verdriet, boosheid en heel veel meer. 

 

Een coachingstraject is altijd kort, meestal maar 2 tot 5 sessies van een 1 tot 1,5 uur.  Soms zijn er nog een aantal meer nodig. We kijken samen naar wat nodig en haalbaar is.

Coaching is een investering in jezelf. Het draait helemaal om jou en waar jouw verlangen en behoefte naar uit gaan. Jij: waardig mens, in je eigen kracht, bron van liefde. Je weet wat je kwaliteiten, je valkuilen en je doelen zijn. Zo sluiten we uiteindelijk af.

 

Vrouwencoach: zwangerschap en baring

Als verloskundige zie ik regelmatig vrouwen die uit balans dreigen te raken. De combinatie van werken, ambities, het moederschap, een leuke vriendin willen zijn en een waardevolle partner willen zijn... soms is het teveel.  Het kan zijn dat het voelt alsof je in een negatieve spiraal zit en je op de automatische piloot je dag doorloopt. Wellicht voel je je angstig of verdrietig, somber, heb je nare gedachten en voel je je energieloos.

Of je bent net zwanger en in plaats van een roze wolk heb je het gevoel dat er een donkere wolk boven je hangt. Misschien heb je bepaalde angsten voor de zwangerschap en/of baring? Twijfel je aan je moederschap?

 

Heb jij een nare bevalling gehad en blijf je zitten met akelige, angstige of verdrietige gevoelens? Misschien voel je je schuldig en heb je het gevoel dat je gefaald hebt. Weet dat je niet de enige bent! Een op de zeven  vrouwen kijkt, helaas, met nare gevoelens op haar bevalling terug.  Als deze gevoelens 3 maanden na je bevalling nog steeds zo intens voelen, dan is het goed om hulp te zoeken. In maar een paar sessies lukt het vaak om de angel uit de nare ervaring te halen. Hiervoor zet ik onder andere EMDR in.  Het is zo bijzonder om steeds weer te ervaren hoe de wanhoop plaats kan maken voor berusting en vertrouwen. In liefde en zachtheid naar jezelf. Dit geldt trouwens ook voor je partner. Ook zij kunnen een baring als heel naar ervaren. Je partner is ook meer dan welkom in mijn praktijk.

 

Twijfel niet langer; maak een afspraak.

 

Rouw- en verliesbegeleider

In 2021 ben ik gestart met een opleiding tot rouw- en verliesbegeleider.  

Rouw- en verlies lopen als een rode draad door mijn leven. Ik verloor op jonge leeftijd o.a. mijn beide ouders aan kanker. Dit heeft me gevormd. Ook positief. 

Op mijn werk begeleid ik vaak bevallingen van vrouwen en mannen bij wie hun kindje in de buik is overleden. Het is mijn doel om deze ouders in al hun onzekerheid en verdriet zo goed mogelijk te begeleiden. Het gaat om een geboorte en een afscheid.  Liefde en rouw. 

Mijn oma verloor haar 3de kindje bij haar bevalling. Dit kindje heeft er nooit mogen zijn. Ik zag hoeveel verdriet dit haar deed en ik heb heel veel uren met haar, alsnog, over dit kindje kunnen praten.

Diegenen die sterven zijn niet weg, ze zitten voor altijd in ons hart.  Ze mogen er zijn.  

Verdriet komt in golven. Sommige golven voelen enorm hoog en eindeloos lang. Sommige golven zijn gelukkig maar klein en duren kort. Soms kun je het gevoel hebben dat je erin verdrinkt. Gevoelens willen gevoeld worden. Verdriet toelaten is soms heel lastig. Het doet pijn. Hoe verder?

Ik begeleid je graag in je rouwproces als je er zelf niet uitkomt of als je het fijn vindt om te praten over je dierbare. Aan de hand van jouw hulpvraag gaan we samen kijken hoe jij weer invulling kunt geven aan je leven. Rouwarbeid is hard werken. Maar we doen het samen.

Vaak is het fijn deze vorm van coaching wandelend in de natuur te doen.  Ik gebruik de natuur dan als een spiegel. Haar symboliek en reflectie werken heel verhelderend en doeltreffend, bijna magisch. 

Ook creatieve vormen zoals schilderen, kleien of het maken van een herinneringenmobiel of engel van glas vallen binnen de mogelijkheden.

 

Locatie

Mijn praktijk aan huis is nog onder constructie. Ik hoop in de lente van 2022 te kunnen starten op eigen terrein. Tot die tijd huur ik verschillende ruimtes in Schijndel. Deze locaties zijn goed bereikbaar en er is voldoende parkeerruimte. Ook is coaching (behalve EMDR)  via beveiligde video-calling mogelijk.

Ik pas me aan waar jij je fijn bij voelt.  Zo is het ook mogelijk om de wandelen (park rondom kasteel Heeswijk) of om te kiezen voor andere creatieve coachvormen. 

 

Lieve groet,

Véronique Heijs

 

 Goed om te weten

 *Mijn werkgebied is: regio Den Bosch, Schijndel, Veghel, Uden, Eindhoven. 

*Ik ben als verloskundige BIG geregistreerd en  aangesloten bij de LKPZ: landelijk kenniscentrum  psychiatrie en zwangerschap. 

*Coaching wordt niet vergoed vanuit je basis  zorgverzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan of je voor een deelvergoeding in aanmerking komt.

*Coaching is niet vrijgesteld van BTW (21%).