Over mij: 

Ik ben Véronique Heijs, 50 jaar en een trotse (bonus)moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 11 tot 23 jaar. In de zomer van 2021 ben ik vanuit Gelderland naar het mooie buitengebied van Schijndel verhuisd, waar ik samen met Bas en de jongste 2 kinderen, in een gezellige hoeve woon.

Sinds 1999 ben ik afgestudeerd aan de verloskunde academie te Amsterdam. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in de verloskunde. De meeste jaren in eerstelijns praktijken, waaronder in Waterland Oost (Volendam/Edam) en in Hillegom.  Ik werk  nu 2-3 dagen per week  als klinisch verloskundige in een regionaal ziekenhuis. Daarnaast werk ik 2 dagen per week als coach, wat voor mij een logisch verlengstuk van mijn vak als verloskundige is, waarin coachen immers ook een groot aandeel heeft. 

In mijn vrije tijd houd ik van wandelen met mijn hond, ik schilder heel graag en maak van Tiffany glasobjecten zoals engeltjes en vreemde vogels. Als ik tijd heb, lees ik graag een boek.  Ook ben ik gek op dieren. Op ons erf lopen een hond, 6 katten, 11 kippen en een waakzame parelhoen.

 

In mijn leven heb ik veel meegemaakt. Zo verloor ik op jonge leeftijd mijn beide ouders aan kanker, ben ik gescheiden na een relatie van 24 jaar met alle gevolgen van dien en ik ben bekend met veel klappen van de (levens)zweep. Maar door mijn liefde voor het Leven, mijn veerkracht en doorzettingsvermogen weet ik dat je heel veel aankunt, als je maar goed voor jezelf zorgt en onvoorwaardelijk van jezelf houdt. En daar zit voor velen van ons  het struikelblok. 

Ik heb in 2016 een driejarige coaching opleiding aan de Pulsar Academie afgerond.  Daarna heb ik een opleiding tot eclectisch coach gevolgd bij Amethist Developing People in Amersfoort. Hiermee ben ik breed inzetbaar als life-coach; immers ieder mens is anders en elk probleem heeft een eigen aanpak. 

In 2021 heb ik bij Novavita, in het gedachtegoed van Diana Koster, mijn diploma tot bevallingverwerkingsspecialist behaald en daarna de opleiding bevallingangstspecialist afgerond. Ik sta nog steeds versteld hoe we met een eenvoudige, snelle aanpak, zoveel angst weg kunnen halen rondom een bevalling. Door deze opleidingen ben ik mij, als verloskundige, heel bewust welke belangrijke rol wij kunnen spelen, als het gaat om het zoveel mogelijk voorkomen van nare bevallingservaringen. 

Bij Buro Nazorg te Zwolle heb ik de 1 jarige, post HBO opleiding tot rouw- en verliesbegeleider gevolgd, waardoor ik mij ook rouwbegeleider mag noemen. In de verloskunde kan ik in ziekenhuizen herinneringsavonden organiseren en leiden, voor ouders die hun baby verloren in de zwangerschap of rondom de bevalling.

Omdat voor sommige cliënten het lastig is om gevoelens te benoemen of te verwoorden, werk ik ook met creatieve vormen van coaching. Ik heb hiervoor de opleiding "creativiteit als middel" gevolgd bij Bliss, kunst, training en coaching in Wanssum. Mocht je zelf een voorkeur hebben om door middel van creatieve vormen gecoacht te worden: voel je welkom.

Ik volg regelmatig scholingen en trainingen. Ik heb altijd het verlangen om het maximale uit mezelf te halen en te blijven groeien als mens.

 

 

 Goed om te weten:

 *Ik ben als verloskundige BIG geregistreerd en aangesloten bij de LKPZ: landelijk kenniscentrum  psychiatrie en zwangerschap en bij de VLCN (verloskundige       life coaches Nederland).

*Coaching wordt niet vergoed vanuit je basis  zorgverzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan of je voor een deelvergoeding in aanmerking komt.

*Coaching is niet vrijgesteld van BTW (21%).